Vaste lasten nemen de grootste hap van je inkomen. Woonlasten, verzekeringen en energie zijn grote bedragen.

Online zijn vele vergelijkingssites te vinden. Altijd handig om een beetje inzicht te krijgen waar men het minst betaald. Maar vergeet niet om goed te kijken waarvoor men betaald en verkijk je niet altijd op lage prijzen. Je kunt zomaar voor verrassingen komen te staan als blijkt dat bij de ene lage aanbieder sommige dingen niet bij de prijs zijn inbegrepen. Neem altijd contact op met de aanbieder voor vragen en advies. Websites geven je een globaal inzicht en kunnen je niet zomaar het goede advies betreffende achtergrondzaken geven.

naar de vergelijkers

De aanbieders van energie


Kijk hieronder eens rond bij de energieleveranciers en wat zij je te bieden zouden kunnen hebben.

 


Qurrent is het eerste energiebedrijf dat energie tegen inkoopprijs aanbiedt.  Alle stroom is afkomstig van Nederlandse windmolens. Het aardgas is 100% CO2 gecompenseerd.

Consumenten worden geholpen met het besparen en zelf opwekken van energie. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of door deel te nemen in een eigen windmodelpark.

De missie van Qurrent is om heel Nederland onafhankelijk te maken van grote energiebedrijven. Deze aanpak wordt gewaardeerd: Qurrent is een snelgroeiend energiebedrijf in Nederland.

sterke punten:

  • Windenergie van eigen bodem
  •  overstappen heel eenvoudig
  • Groenste stroom van Nederland volgens Greenpeace
  • Vrij opzegbaar voor consumenten,  elke maand kosteloos opzeggen

Bezoek hier de site


Een wereld waarin we evenveel energie opwekken als we verbruiken. Greenchoice gelooft dat het kan, door duurzame energie lokaal op te wekken én energie te besparen. Ze adviseren iedereen graag zo goed mogelijk bij het maken van groene keuzes, want duurzaam worden hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn.

Hoe wordt de 100% groene stroom opgewekt? De stroom wordt opgewekt door meer dan 200 windmolens, drie waterkrachtcentrales, 80 biovergisters én de zon.

Daarnaast leveren ze bosgecompenseerd gas om het broeikas-effect tegen te gaan. Wil je liever zelf groene energie opwekken en je energierekening omlaag brengen? Dat kan ook, met winddelen of de door hen geleverde zonnepanelen.

Kies hier voor 100% energie uit natuurlijke bronnen en ontvang 0,25 eurocent extra korting per kwh bovenop de voordelige producttarieven. Dit is geen tijdelijke actie, maar een blijvende korting.


Oxxio is de slimme energieleverancier van groene stroom en gas, opgericht in 2000. Inmiddels is Oxxio de vierde energieleverancier van Nederland.
Begin 2008 is Oxxio gestart met de bouw van een eigen elektriciteitscentrale in Rotterdam, zo zijn ze vanaf 2010 naast energieleverancier ook energieproducent.

Oxxio levert al vanaf de eerste dag van levering honderd procent groene stroom. Daarnaast heeft Oxxio in het Rijnmondgebied een van de schoonste en meest efficiënte gasgestookte centrales ter wereld gebouwd. Inmiddels is Oxxio de vierde energieleverancier van Nederland. Sinds 2011 heeft Oxxio de krachten gebundeld met Eneco. Hiermee is een van de schoonste energieleveranciers van Nederland ontstaan. Bekijk hier alles eens


 

Collectief inkopen voor de voordeligste prijzen

Je wilt besparen op energie, maar daarentegen kun je niet alle dagen bezig zijn om je verbruik bij te houden en prijzen te vergelijken. Een optie is om lid te worden van een vereniging en je energie collectief in te kopen.

Vereniging de vastelastenbond is een onafhankelijk inkoopcollectief . Zij zoeken de beste aanbiedingen met als doel blijvende besparingen afgestemd op de persoonlijke situatie.

 

Gratis lidmaatschap bied je het volgende:

  • Onafhankelijk en persoonlijk bespaaradvies.
  • Doorlopende collectieve kortingen bij verschillende aanbieders.
  • Hulp bij het voorkomen en oplossen van vragen en klachten
    schrijf je vrijblijvend gratis in.

Vergelijk de aanbieders van energie


Hieronder kun je een vergelijking maken wat je betaald bij verschillende aanbieders van energie. Maar bedenk wel, vergelijken wil nog niet zeggen dat alles zo geldt in jou situatie. Daarnaast vergeet ook niet dat delen van je rekening vast staan aan bepaalde lasten zoals energiebelasting, leveringskosten en dergelijke. De rekening hangt ook af hoeveel je zelf verbruikt.


Vergelijk zorgverzekeraars


vergelijk telecomaanbieders


vergelijk autoverzekeringen