Halloween met je eigen pompoen

Halloween artikelen De dagen worden korter en de temperatuur gaat nu toch ook naar beneden. Zo langzamerhand gaan we weer naar de donkere dagen en de huiselijke gezelligheid. Tijd om weer leuke dingen met elkaar te doen. Niets leukers dan te beginnen om met elkaar gezellig wat te griezelen.

Zaterdag 28 oktober wordt er weer Halloween gevierd. Oorspronkelijk vindt het feest dat overgewaaid is uit Amerika, Canada en Ierland op de laatste dag van oktober plaats, maar het weekend leent zich daar uitstekend voor. Het feest vindt officieel plaats op de avond voor Allerheiligen.

Met de kinderen een uitgelezen kans om in het donker verkleed langs de deuren te gaan en “trick of treat”te roepen en snoep te vragen. Maar kijk wel uit voor de kwade creaturen die je zomaar op straat tegen kunt komen. Of ga verkleed uit je dak op een van de duistere feesten. heb jij al een kostuum voor een leuk griezelig weekend?

Maak je eigen Halloween pompoen

Uiteraard horen er pompoenen bij . Het liefst wel  grote. Een hele leuke bezigheid  en zeker leuk om een sfeertje te maken. Maar ja hoe doe je dat? Ieder geval, het volgende heb je daar voor nodig:

  • een pompoen
  • een mes
  • een lepel
  • een pen of stift
  • waxinelichtjes

In het volgende leuke filmpje kun je precies duidelijk volgen hoe je  een leuke Halloween pompoen maakt:

 

Kijk voor een koopje