Hoera! We mogen weer, de belastingaangifte

1 maart is weer bereikt en dat betekent naast dat de dagen langer worden we weer belastingaangifte kunnen doen van onze inkomsten om zo vadertje Staat te kunnen spekken. We kunnen ons weer buigen over wat we wel en niet hoeven aan te geven en gelukkig vult de belastingdienst alles voor je in. Ze weten alles al en het is dan ook verleidelijk om dan snel op het akkoord knopje te drukken als je gebruik maakt van de vooringevulde belastingaangifte. Dan heb je dat toch ook weer voor elkaar

Maar wacht even. Dat kan je geld kosten of je laat zomaar geld liggen waarvoor leukere bestemmingen te bedenken zijn. Loop alles even goed na, gebruik de checklist van de belastingdienst en kijk hier ook even wat er veranderd is over het jaar 2015.  Uiteraard kun je veel informatie en antwoorden vinden op de site van de belastingdienst.

Afgelopen dagen is er in de media ook al over de belastingaangifte geschreven, bekijk deze stukken eens:

Zorg dat je aangifte hebt gedaan voor 1 april om zo een boete te voorkomen. Lukt dat niet? vraag dan uitstel aan.!!

Voor jongeren is er Belastingterug.com. Normaal vraag je geld terug met een t-biljet, maar  de teruggave  via Belastingterug.com  is simpeler en sneller dan zo’n formulier. Zij vragen specifiek naar de relevantie aftrekposten voor jongeren, zoals de studiekosten en zorgkosten. Belastingterug.com verzorgt de belastingteruggave voor slechts € 17,50. Je hoeft alleen te betalen als je minimaal € 17,50 belasting terugkrijgt. Krijgen je minder geld terug, dan betaal je ook niets. Nadat de aanvraag voor een belastingteruggave is ingediend, nemen de deskundigen van Belastingterug.com de aanvraag door. Zij controleren de aanvraag en dienen hem in bij de belastingdienst.

Kijk voor een koopje