pff weer niet kunnen slapen

Verduisterende rolgordijnen voor een heerlijke nachtrust

De dagen worden steeds langer en warmer. En toch moeten we desondanks wel naar bed om de volgende dag fris en fruitig te kunnen beginnen.  En daar lig je dan in je bed te woelen. pff, weer niet kunnen slapen! Het is nog licht ook. En het is zo weer ochtend!

Een slechte verduistering op de slaapkamer is één van de belangrijkste oorzaken dat we niet goed slapen. Doordat onze raambekleding niet voldoende zon verduistert kunnen we niet goed in slaap komen. Ons lichaam heeft het donker juist nodig om in nachtstand te gaan. Als de kamer te licht is kunnen we niet, volledig tot rust komen. Overstappen op verduisterende rolgordijnen is een goede manier om in slaap te kunnen komen.

verduisterende rolgordijnen hebben nog meer voordelen

Wanneer men overstapt op verduisterende rolgordijnen, zijn er meer voordelen. Zo hebben deze rolgordijnen een isolerende functie. Ze zijn geluidswerend en houden in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Ideaal voor slaapkamers, zodat er ’s nachts geen ongewenste hitte of kou ontstaat.

Verduisterende rolgordijnen kopen: Waar gaat je voor?

Verduisterende rolgordijnen zijn te koop in diverse winkels. Je kunt terecht in bouwmarkten, speciaalzaken en ook webshops bieden vaak goede service. Je kunt ervoor kiezen om standaardmaat rolgordijnen aan te schaffen. Het grote voordeel hiervan is dat je vaak een lage prijs betaalt en de kwaliteit van de rolgordijnen ook relatief goed is. Het grote nadeel is vaak de maatvoering. Zit je er een aantal centimeters of millimeters naast, dan wordt het knippen of snijden geblazen. Gerafelde randjes aan de rolgordijnen vormen zich dan al snel en dit is zonde voor je gordijntje dat je er toch wel graag lang wilt laten hangen. Je kunt ook kiezen voor maatwerk producten. Veel bedrijven en webshops bieden hedendaags maatwerk producten aan. Er zijn zelfs enkele webshops die je een unieke meetgarantie bieden.

Alternatieven voor een verduisterende ruimte

Om een verduisterende ruimte te creëren zijn er ook alternatieven. Verduisterende gordijnen zijn in ieder geval ook een uitstekende oplossing als het gaat om het tegenhouden van zonlicht en geluid. Hiermee kun je energie besparen door het materiaal. Dus investeer iets meer, zodat je een goede kwaliteit gordijn hebt die je zelf niet in elkaar hoeft te frunniken. Soms moet je sommige dingen aan vakmensen over laten. Dat voorkomt een berg ergernis en dat je geld over de balk gooit doordat je alles verknipt hebt. Ook dat voorkomt dat je niet kunt slapen, omdat je achteraf spijt hebt door je foute keuze.

Kijk voor een koopje