Plantenmania

het gevaar van nu al kopen van alle soorten planten

Temperatuur gaat omhoog, zonnetje gaat schijnen en de natuur ontwaakt. Grijs, grauw en kaal verdwijnt en de kriebels van Plantenmania steken de kop op. Opeens moeten we de boel opfleuren en zijn we de kale tuin of  het balkon zat. We moeten de boel wat opfleuren en er kan best wat kleur bij. Op naar de winkel, tuincentrum of kweker om leuke planten te scoren.

Je ziet het ook nog overal. Folders met bloemen en planten, plantenkarren vol met fleurigheid in de winkels en voor je het weet heb je een berg gekocht. Tenslotte is het voorjaar en is het allemaal erg mooi, leuk en nu niet zo duur. We gaan naar buiten en kunnen weer in de tuin zitten op mooie dagen. En dan wil je wel gezellig zitten toch?

Laat alleen niet je ongeduldigheid de baas worden en stop alles in de grond. Het is pas april en dus erg vroeg in het voorjaar. De media staat dan wel bol van de opwarming van de aarde, maar dat gebeurt niet in het tempo dat de kans op vorst al voorgoed verdwenen is. En wat je nu al overal ziet staan aan aanbod zijn vooral eenjarige planten zoals Geraniums, Vlijtige Liesjes, Petunia’s en allerlei ander perkgoed. En dat ook nog allemaal per treetje voor maar een paar euro.

Tuinexpress.nl

Al deze planten hebben een nadeel. Ze kunnen geen graadje vorst hebben. Als”ouderwetse” stelregel uit grootmoeders tijd geld dat je niets van al dit spul moet planten tot na de IIsheiligen. IJsheiligen is op 15 mei. Dan is de kans op winterse steken vrijwel verkeken, want Aprilletje zoet geeft weleens een witte hoed. Dus laat je je verleiden tot aankopen van al dat leuks, plant het in bloempotten en/of bakken. Dan kun je alles nog binnen halen als Koning Winter nog even de kop op steekt. Het is zonde als je geld dood vriest.

Schaduwdoeken en parasols, nú met hoge kortingen!

Kijk voor een koopje